e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Η α΄ στάση των Χαιρετισμών 2014 στη Φανερωμένη Μπανάτου [+video]

Απόψε, απευθύνοντας τα μυριόστομα "Χαίρε" του σεβασμού μας στην Θεοτόκο

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης στους Α΄ Χαιρετισμούς στην Ελληνορθόδοξη Ενορία του Βερολίνου

  Εσπέρας 7ης Μαρτίου 2014  
Ανταπόκριση: Βασίλης Τζέρπος


Σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Α´ Χαιρετισμών και απηύθηνε εγκάρδιους λόγους και ποιμαντικές παροτρύνσεις στους εκκλησιαζομένους ομογενείς της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας της Αναλήψεως του Κυρίου στο Βερολίνο

Ο Εφημέριος του ναού Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Σφιάτκος ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του και τους στηρικτικούς λόγους του, ευχήθηκε δε να υπάρχουν συχνά στο Βερολίνο τέτοιες εκκλησιαστικές επισκέψεις, που να αποτελούν σύνδεσμο με τη μητέρα-πατρίδα.

Συνεργασία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ και με Έλληνες Τουριστικούς Πράκτορες στην ITB 2014 (Βερολίνο)


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τον κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν εν όψει της επικείμενης συμμετοχής της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT 2014 στη Μόσχα (18-22.3.2014) με τον Γεν. Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Πάνο Λειβαδά. Στη μακρά συνεργασία συζήτηθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν την καλύτερη προβολή και ανάδειξη των Προσκυνημάτων της χώρας μας, καθώς και οι στοχευμένες και ήδη προγραμματισμένες κοινές συναντήσεις με φορείς και τουριστικούς επαγγελματίες της Ρωσίας. 

Ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος είχε επίσης συναντήσεις και με τουριστικούς επαγγελματίες της χώρας μας που συνεργάζονται με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έτος 2014. 

Χαιρετίζοντας την Θεοτόκο στην Pretoria της South Africa


Αυτό είναι το ιδιαίτερα φροντισμένο προσκυνητάρι της Θεομήτορος, στον ναό του Ευαγγελισμού Της στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής. Ενώπιόν Της ο Εφημέριος, αγαπητός φίλος και συνεργάτης του πολυπεριοδικού μας, Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βισβίνης έψαλε την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών, σήμερα το δειλινό. Η φωτό έφθασε διαδικτυακά ώς εμάς, εδώ στο Νυχθημερόν και την προτείνουμε για προσκυνηματική ενατένιση! 

Η Μητρόπολη Ζακύνθου συνεχίζει να συνεργάζεται με τον Δήμο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

[Έργο Picasso]
Συνεχίζεται η αγαστή συνεργασία του Δήμου Ζακύνθου με την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου για την πραγματική έκφραση αλληλεγγύης προς τους δημότες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων έγκειται στην ολοένα και μεγαλύτερη επέκταση της προσφοράς του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε όσους έχουν ανάγκη, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για να μην καταβληθεί κανένας πολίτης του νησιού κάτω από τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου συνδράμει συστηματικά και σε σταθερή βάση το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Την Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ' και του Αντιδημάρχου - υπεύθυνου για τις Κοινωνικές Δομές κ. Σπύρου Βούτου, με σκοπό την οργάνωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και την ενίσχυση της λειτουργίας του, ώστε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση των υπηρεσιών του, που παρουσιάζεται σήμερα στη Ζάκυνθο.

Οι δύο φορείς αποφάσισαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για την ενίσχυση της συμπαράστασης και αρωγής προς τους αδύναμους και δοκιμαζόμενους Ζακυνθινούς.

Πώς ξημερώθηκε ο τόπος μας μετά την ολονύχτια νεροποντή
... δίχως περαιτέρω σχόλια!

[φωτογραφίες: ΑΝΝΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ]


Οι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι συνεδριάζοντες εν Φαναρίω, με τη ματιά των Ρώσων / В Стамбуле открылось собрание Предстоятелей Православных Церквей

  Φωτογραφίες: Fr. Igor Palkin / Фото: свящ. Игорь Палкин