e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Μια διακριτική αρχιερατική παρουσία στην κηδεία του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Γερασίμου


Κατά την διάρκεια των πενθηφόρων ημερών για τον αιφνίδια κοιμηθέντα Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο, ξεδιακρίναμε μια αρχιερατική παρουσία, η οποία μάλλον θέλησε να συμμετάσχει στην κηδεία δίχως να συμμετάσχει ιεροφορώντας. Ήταν ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος

Τον είδαμε σε μιαν άκρη του κυρίως Ναού του Αγίου Γερασίμου, ανάμεσα στους απλούς εκκλησιαζόμενους, καθ' όλη την διάρκεια της Αγρυπνίας προς τιμήν και μνήμην του Μεταστάντος (νύκτα της 23ης προς 24η τρέχοντος), ο δε φακός του Νυχθημερόν τον εντόπισε ανάμεσα στον συντετριμμένο λαό κατά την Νεκρώσιμη Ακολουθία, την ίδια στιγμή που όλοι οι άλλοι Αρχιερείς -ως είθισται- είχαν ενδυθεί τα ιερά τους και συμμετείχαν υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Μας έκανε εντύπωση η διακριτικότητα και η ιδιότυπη συμμετοχή του Κυπρίου Ιεράρχου στο μέγα πένθος της Κεφαλληνίας, γι' αυτό και το επισημαίνουμε! 

π. Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: