e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Η συμβολή της "Υακίνθης" στην επιτυχία του Πανηγυριού της Παναγούλας Μπανάτου 2015






























Καθοριστικής σημασίας, κατά την τελευταία δεκαετία, είναι η παρουσία των νέων του δραστήριου Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος "Υακίνθη" στην αρτίωση του πατροπαράδοτου και πολυαπαιτητικού Πανηγυριού της Παναγούλας Μπανάτου. 

Οι νέοι, υπακούοντας στον ρέκτη δάσκαλό τους και δυνάμει ενορίτη μας εκπαιδευτικό κ. Νίκο Αρβανιτάκη, συμμετέχουν κατ' έτος με την δροσερή παρουσία τους τόσο ως Μυροφόρες του Επιταφίου (τα κορίτσια) και Βαστάζοι της Ουρανίας (τα αγόρια), όσο -στη συνέχεια- με παρουσίαση επτανησιακών χορών στο κατάμεστο πλάτωμα του πανηγυρίζοντος  Ναού της Παναγούλας μας. Φέτος, σημειωτέον, έκαναν την ειδοποιό διαφορά: Παρουσίασαν κερκυραϊκά ενδύματα και χόρεψαν κερκυραϊκούς χορούς, τονίζοντας έτσι την επτανησιακή αυτοσυνειδησία του τόπου μας

Όλα τα παιδιά και ο αφοσιωμένος δάσκαλός τους καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες πανηγυριώτες, ενώ ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας έκανε ειδική αναφορά δημοσίως, πολυευχαριστώντας τους για την ανιδιοτελή συμμετοχή τους οποτεδήποτε τους χρειάστηκε η Ενορία μας. 

Και από αυτή τη θέση συγχαίρουμε και επαινούμε την "Υακίνθη" και γι' αυτή την ουσιαστική συμμετοχή, ευχόμενοι να έχουν δύναμη και υγεία, ώστε να δροσίζουν με την χαρωπή κι ελπιδοφόρα παρουσία τους τα γηρατειά της σύγχρονης αποπροσανατολισμένης Ζακύνθου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: