e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Επιστροφή και παράδοση κειμηλίων θα γίνει αύριο (31/7) στην Δερματούσα Τραγακίου Ζακύνθου


Την Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016 και ώρα 8 το πρωί, στη πάλαι ποτέ λειτουργούσα ως Μονή Παναγίας Δερματούσας Τραγακίου (σήμερα ενοριακού παρεκκλησίου) θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η επίσημη επιστροφή και παράδοση, στον ιστορικό τόπο, των ιερών Εικόνων και των Κειμηλίων της Παναγίας Δερματούσας από την Διοίκηση του ΟΔΑΖ (Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου), όπου φυλάσσονταν και φιλοξενούνταν μέχρι και σήμερα επί πάμπολλες δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: