e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

25ετηρίδα Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με Πατριαρχική Χοροστασία εν Φαναρίω [φωτογραφίες + video]




25ετηρίδα σήμερα, 22 Οκτωβρίου 2016, στο Φανάρι για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. O ίδιος χοροστάτησε στην γενομένη Ευχαριστιακή Σύναξη, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, «εν συγχοροστασία μετά της εν τη Πόλει σεβασμίας Ιεραρχίας και των εκ του εξωτερικού προσελθόντων αγίων Αρχιερέων».
φωτογραφίες + video: π. Βαρθολομαίος Αστεριάδης, π. Απόστολος Πορτοκαλίδης, π. Ελευθέριος Αλούκος και Natalia Hemengül 

























ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 2016 | τελευταία ενημέρωση: 13:38

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης εκπροσώπησε την κυβέρνηση της Ελλάδας στην 25η επέτειο της εκλογής του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Ο κ. Αμανατίδης επέδωσε ευχετήρια επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο κ. Αμανατίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμπληρώνει 25 έτη φωτισμένης διακονίας ως προκαθήμενος των Ορθοδόξων σε όλη την Οικουμένη. Επίτευγμα αυτής της λαμπρής του πορείας υπήρξε η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος στην Κρήτη, η οποία μετέφερε το μήνυμα της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Ο Παναγιώτατος με την ποιμαντική και ανθρωπιστική του δράση εκφράζει την μακραίωνη παράδοση της πίστης και του Γένους με τρόπο που την κάνει όντως Οικουμενική. Του εύχομαι υγεία και δύναμη προκειμένου να προσφέρει πολλά ακόμα στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό».

Η ΝΔ εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδ. Γεωργιάδη.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: