e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Κυριακή των Βαΐων 2017 στο Λάγκος της Νιγηρίας [ενδεικτικά video]


Δύο ενδεικτικά βιντεάκια δημοσιεύουμε σήμερα από Κυριακή Βαΐων 2017 στο Λάγκος της Νιγηρίας, υπό τον οικείο Μητροπολίτη Σεβ. Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο. Το 1ο προέρχεται από το τέλος της λειτουργίας. Είναι απόσπασμα από την καθιερωμένη λιτάνευση. Γίνεται σε όλες τις ορθόδοξες ενορίες. Η χορωδία ψάλλει στα αγγλικά (αλλά σε νιγηριάνικη μουσική) το "Άγιος, άγιος, άγιος, Κύριος Σαβαώθ...". Το 2ο είναι το "Πάτερ ημών..." πάλι σε νιγηριάνικη μουσική, αλλά στα αγγλικά.

Η επίσημη αυτή Λειτουργία της 9ης Απριλίου 2017 ήταν από τις τελευταίες λειτουργίες στον προσωρινό καθεδρικό ναό της Αναστάσεως, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανεγέρσεως του νέου Καθεδρικού του οποίου τα Θυρανοίξια είναι στις 7 Μαΐου τρέχοντος έτους!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: