e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Εκκλησιασμός της Κυριακής του Τυφλού 2017 στη Μονή Πετράκη εν Αθήναις


Κυριακή του Τυφλού, 21ης Μαΐου 2017, εορτή των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Καθολικό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μονής Πετράκη. Εδώ, στο κέντρο της Αθήνας, σε αυτή την όαση εν πόλει ερήμω και αβάτω και ανύδρω, τελεσιουργείται με την απλότητα της μεγαλοσύνης Του, νυχθημερόν, το υπέρτατο Μυστήριο της συνάφειας με το Θείον, δίχως μεγαλοστομίες και μεγαφωνίες. 
          Λειτουργός σήμερα ήταν ο ευγενέστατος Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Κιούσης, ο οποίος -στο τέλος της θείας Λειτουργίας, ομιλώντας απ' άμβωνος- υπέδειξε δι' ολίγων πώς νικάται η πνευματική τυφλότητα. 
          Εκεί συναντήσαμε και τον αγαπητό φίλο θεολόγο Παναγιώτη Ανδριόπουλο, ο οποίος διακονεί άριστα το δεξί αναλόγιο της ιστορικής Μονής! Ακολούθησαν καφές και γλυκίσματα στο Αρχονταρίκι.












































Δεν υπάρχουν σχόλια: