e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Αρχιερατική Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ναό της Θείας Αναλήψεως πόλεως Ζακύνθου


Πρωί Πέμπτης, 17ης Μαΐου 2018, στον πανηγυρίζοντα και ανθοστόλιστο, ιστορικό Ναό της Θείας Αναλήψεως πόλεως Ζακύνθου. Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Ποιμενάρχης του νησιού, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. Έψαλε η Χορωδία του Ναού, ενισχυμένη και από άλλους Ιεροψάλτες Ενοριών, υπό την διεύθυνση του οικείου Πρωτοψάλτου κ. Διονυσίου Πόθου. 
     Αναθέσει Μητροπολίτου, ομίλησε προς το φιλέορτο εκκλησίασμα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγωγική για την ανθρωπότητα σημερινή "εορτή του αποχωρισμού", αυτή της Αναλήψεως του Κυρίου, διά της οποίας η ανθρώπινη φύση, που είχε προσλάβει κατά την Σάρκωσή Του ο Κύριος Ιησούς, κατακυρώνεται στο εξής στον Ουρανό, προ(σ)καλώντας τον κάθε σύνολο άνθρωπο στην θέωση. 
     Ο ομιλητής ανέφερε, εξάλλου, ότι κατ' αυτάς ο Σεβ. κ. Διονύσιος συμπληρώνει οκτώ (8) χρόνια από την ημέρα της χειροτονίας του εις Επίσκοπον κι ευχήθηκε εκ μέρους Κλήρου και Λαού, ο αναληφθείς Κύριος να τον πολυχρονίζει εν αγιότητι βίου, ούτως ώστε, ως ευρισκόμενος εις τόπον και τύπον Χριστού, να αναβιβάζει την τοπική Εκκλησία στο Φως του Χριστού, σε μιαν άλλη ανάληψη των μελών της τοπικής Εκκλησίας στον Ουρανό της Θείας Μεγαλειότητας!!! 
     Μετά το πέρας της λαμπρής Αρχιερατικής Λειτουργίας, ο άξιος Εφημέριος της Ενορίας Αναλήψεως Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης και το περί αυτόν Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφεραν πλούσιο κέρασμα!
[50 φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας]


































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: