e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Στο Κρεμλίνο «πολύ προσεκτικά και με μεγάλη ανησυχία» παρακολουθούν τις εκκλησιαστικές εξελίξεις


Στο Κρεμλίνο εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αυτό δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ, γράφει το πρακτορείο TASS. 

"Φυσικά, με μεγάλη προσοχή και με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αυτό προκαλεί την ανησυχία μας", είπε. 

Σημείωσε παράλληλα ότι η Μόσχα ελπίζει για ένα «θρίαμβο σοφίας». "Ελπίζουμε ότι η σοφία θα κερδίσει, αλλά συγχρόνως ελπίζουμε ότι θα γίνουν σεβαστά όλα τα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας»" τόνισε ο Πεσκόφ. Τι ακριβώς εννοεί "τα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", ο Πεσκόφ δεν διευκρίνισε, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να εξηγηθεί από εκπροσώπους της εκκλησίας. 

[πηγή: Ουκρανικά Μ.Μ.Ε.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: