e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ιερατικό Συλλείτουργο προς τιμήν του Αγίου Ευαγγελιστή Λουκά στην Κουκουναρία Μπανάτου


Πρωί της Πέμπτης, 18ης Οκτωβρίου 2018, τιμώντας την μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ναό της Οικογένειας Κουρτέση, στον γραφικό συνοικισμό Κουκουναρία, δεύτερη Ενορία του Μπανάτου εν Ζακύνθω. 
     Συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο οικείος Εφημέριος Ιερομόναχος Πορφύριος Γουσέτης, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Ιερείς π. Σκοπιώτης Σούρμπης και π. Παναγιώτης Ποταμίτης. Παρέστησαν πολλοί προσκυνητές από τα περίχωρα. Ομίλησε κατάλληλα ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας. 
     Στο τέλος δόθηκε ως τράτο (:κέρασμα) παραδοσιακό παστέλι και φ(ρ)ιτούρες. Ακολούθησε καφές και πλούσιο γεύμα στο σπίτι των εκ των ιδιοκτητών του Ναού κ.κ. Νικολάου και Βενετίας Κουρτέση. 
[Φωτογραφίες: Παναγιώτης Διον. Μούσουρας]





































































Δεν υπάρχουν σχόλια: