e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Επίσκεψη Ομίλου Εκπαιδευτικών ΑΠΘ στη Θεολογική Σχολή Χάλκης


Στις 12 Ιανουαρίου 2019, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χάλκης Μητροπολίτης Προύσης υποδέχτηκε, μαζί με τους συν αυτώ πατέρες, όμιλο συναδέλφων ακαδημαϊκών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Άρχοντα Υπομιμνήσκοντα, Πρόεδρο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντή του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, κ. Συμεών Πασχαλίδη. Στον όμιλο μεταξύ άλλων συμμετείχαν και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ι. Μονής Βλατάδων και ο νεοχειροθετηθείς Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Χρήστου.

Η υποδοχή συνεχίστηκε στο Συνοδικό της Σχολής. Στην προσφώνησή του ο κ. Ελπιδοφόρος περιέγραψε τους ιδιαίτερους δεσμούς που συνδέουν τις δυο Θεολογικές Σχολές, Θεσσαλονίκης και Χάλκης, καθώς και τις προοπτικές πολυεπίπεδης συνεργασίας οι οποίες υπάρχουν στο παρόν και αξίζει να επιδιωχθούν στο μέλλον.

Ακολούθησαν οι αντιφωνήσεις του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., του Καθηγητού κ. Συμεών Πασχαλίδη, καθώς και του Καθηγητού κ. Ηρακλή Ρεράκη, Προέδρου της Πανελλήνιας
Ενώσεως Θεολόγων.

Στη συνέχεια, ο όμιλος των ακαδημαϊκων ξεναγήθηκε στις αίθουσες, τη βιβλιοθήκη και την αίθουσα του νέου Συνοδικού.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα στην ανακαινισμένη τράπεζα της Μονής και με ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης και των μελών του ομίλου.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: