e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Μητροπολίτης πρώην Καρπενησίου Νικόλαος


Σημείωμα του Πρωτοπρεσβυτέρου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΦΕΓΓΟΥΛΗ, Εφημερίου Κρέντης Ευρυτανίας

Εκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, στις 3 το μεσημέρι, σε ηλικία 90 ετών, ο πρώην Μητροπολίτης Καρπενησίου κυρός Νικόλαος. 

Ο Νικόλαος Δρόσος γεννήθηκε στη Θήρα το 1929. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1956 και στις 16 Νοεμβρίου 1958 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος την 1 Ιανουαρίου 1959. Στις 28 Ιανουαρίου 1979 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Καρπενησίου και στις 3 Φεβρουαρίου 2016 υπέβαλε την παραίτηση του στην Ιερά Σύνοδο για λόγους υγείας, η οποία και έγινε δεκτή. Ακολούθησε η εκλογή του νέου Ποιμενάρχου μας, 2ου Μητροπολίτου Καρπενησίου, κ.κ. Γεωργίου. 

Από την ημέρα που κλονίστηκε η υγεία του ο μακαριστός Μητροπολίτης εφησύχαζε στην περιώνυμη Ιερά Μονή Προυσού και το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα. Ο κυρός Νικόλαος υπήρξε μια σπουδαία φυσιογνωμία στο χώρο της Εκκλησίας μας και ένας Ιεράρχης με πολλά πνευματικά χαρίσματα. Η προσφορά του στον τόπο μας ανεκτίμητη. 

Πριν τριάντα χρόνια εκ των αγίων χειρών του έλαβα, αρχικά στην Παναγία της Επισκοπής τον πρώτο της ιεροσύνης βαθμό και αργότερα στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων Ανατ. Φραγκίστας, αυτόν του δευτέρου βαθμού της ιεροσύνης, του Πρεσβυτέρου. 

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ.








Δεν υπάρχουν σχόλια: