e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Β΄ Χαιρετισμοί 2019 στον Ναό Αγ. Ματρώνης Νέας Ερυθραίας, με υποδοχή και εγκατάσταση νέας Εικόνας, Παναγίας της Παντανάσσης


Στον περίοπτο Ναό της Αγίας Ματρώνας Νέας Ερυθραίας απόψε, 22 Μαρτίου 2019, προ της Ακολουθίας των Β΄ Χαιρετισμών, στον προαύλιο χώρο του Ναού έγινε η υποδοχή μιας νέας θεομητορικής Εικόνας της Παντανάσσης, την οποία εκόμισε από το Αγιογραφείο ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Μαρούδας, ο Ζακύνθιος, ιερατικώς Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου. 
     Στη συνέχεια έγινε Δέηση ενώπιον της Παντανάσσης και αναγνώσθηκε η ειδική ευχή για Εικονοστάσιο. Η νέα Εικόνα είναι ευγενική προσφορά ενός πιστού τέκνου της εν λόγω Ενορίας, θα παραμείνει στο διηνεκές στον Ναό προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, θα τιμάται μάλιστα εξαιρέτως δύο φορές τον χρόνο: Το Σάββατο του Ακαθίστου Ύμνου και στις 24 Σεπτεμβρίου. Την θεομητορική μορφή και το θείο Βρέφος αποτύπωσε ο έγκριτος αγιογράφος του Ναού κ. Ανάργυρος Σκαλιώτης, με την επιμέλεια και διαρκή φροντίδα του άξιου Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Κωστή, του εκ της νήσου Ζακύνθου. 
     Ακολούθως εψάλησαν οι Χαιρετισμοί, την β΄ στάση των οποίων απέδωσε υπέροχα ο π. Χρήστος Μαρούδας, ο οποίος μάλιστα ομίλησε εμπνευσμένα προς το πυκνό εκκλησίασμα. 






















Δεν υπάρχουν σχόλια: