e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Αποτροπιασμός για την ευγενική φοβέρα του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ προς τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης


Σχολιάζει με περίσκεψη ο π. Παν. Καποδίστριας

Πανορθόδοξο αποτροπιασμό έχει προξενήσει η προ ολίγων ωρών αποκάλυψη - βόμβα, η οποία προήλθε από λάθος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων και του προϊσταμένου του, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Αρχιμουσικός Ιεράρχης του Πατριαρχείου Μόσχας, με ένα μέιλ, που λοξοδρόμησε κι έφθασε ώς εμάς, μέιλ προς τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης Χρυσόστομο (ο οποίος μάλλον δεν έλαβε ποτέ αυτό το μέιλ, λόγω της εκ Θεού... λοξοδρομήσεως), τον παρατηρεί, τον εγκαλεί (ή, όπως αλλιώς, πείτε το), διότι έλαβε μέρος σε Συλλείτουργο στον Λαγκαδά, με προσκεκλημένο Ιεράρχη της νεοπαγούς Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο κ. Ιλαρίων, φερόμενος ως υπερΕπίσκοπος και επέχοντας θέση "Κριτού της Οικουμένης" απευθύνεται προς αλλότριον του κλίματός του Ιεράρχη, παρεμβαίνοντας έτσι σε περιοχές και πρόσωπα της κατά Αφρικήν Εκκλησίας, της οποίας πνευματικός κυριάρχης είναι άλλος.

Ήδη στα εκκλησιαστικά "πηγαδάκια", διαπροσωπικά και διαδικτυακά, συζητείται η απαξιωτική αυτή πράξη του Ρώσου Ιεράρχη, η οποία προσβάλλει βάναυσα τόσο τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, όσο κι έναν-έναν, ξεχωριστά και προσωπικά, τους Ιεράρχες του δευτερόθρονου Πατριαρχείου, οι οποίοι όλοι αγωνίζονται όπου ετάχθησαν -ο καθείς με τον τρόπο του- να μορφώσουν στις αφρικανικές κοινωνίες "Χριστόν Εσταυρωμένον και Αναστάντα".

Τι θα πράξουν ο Προεστός και οι Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας; Θα εγκαλέσουν τον εγκαλέσαντα Ρώσο για την παράδοξη αυτή παρενόχληση ή... ευγενική φοβέρα προς ένα συν-αδελφό τους; Θα διερευνηθεί από πού αντλεί τόσο θάρρος ο Σεβασμιώτατος Μαέστρος; Ή, κάτι ευρύτερο: Θα αφεθεί να εκφοβίζει την απανταχού Ορθοδοξία, εάν και όπου διαπιστώσει ότι υποστηρίζεται -ούτως ή άλλως- η χορήγηση Τόμου Αυτοκεφαλίας στη νέα Εκκλησία της Ουκρανίας;;; 

Για όσους αναγνώστες του πολυπεριοδικού μας δεν ενημερώθηκαν ήδη, παραθέτουμε ακολούθως το μέιλ Ιλαρίωνος, το οποίο επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το λαϊκό γνωμικό: "Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει όμως και τον νοικοκύρη"!!!

Θαυμάστε (!) κείμενο:


Δεν υπάρχουν σχόλια: