e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Το Μεγάλο Μήνυμα του Εψηφισμένου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου απόψε στο Ηράκλειο Κρήτης [video - photos]


Το Μεγάλο Μήνυμα του Εψηφισμένου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου τελέστηκε απόψε στο Ηράκλειο Κρήτης και μάλιστα στον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μηνά, ενώπιον του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και των Μελών - Ιεραρχών της Επαρχιακής Συνόδου της εκ τη Κρήτη Εκκλησίας. 
     Παρόντες ήταν επιπλέον ο Μέγας Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου Πανοσ. κ. Θεόδωρος (εκ προσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου), ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος (εκ προσώπου του Αλεξανδρινού Προκαθημένου), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.
     Νωρίτερα, εψάλη ο εόρτιος Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης. 
     Μετά το πέρας του Εσπερινού και του Μεγάλου Μηνύματος του Εφηφισμένου έγινε δοχή Κλήρου και λαού στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.
[Οπτικοακουστικό υλικό: π. Σεραφείμ Κονίδης]















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: