e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Ο Δευτερεύων Διάκονος του Φαναρίου π. Νήφων Τσιμαλής χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Θυατείρων στο Σικάγο


πληροφορίες: Φως Φαναρίου
φωτογραφίες: Δημήτριος Πανάγος
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, στο Σικάγο των Η.Π.Α., τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Νήφωνος Τσιμαλή, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Πατριαρχική Αυλή, τελευταία και ως Δευτερεύων των Πατριαρχικών Διακόνων. 
Την χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο οποίος στο τέλος της Θ. Λειτουργίας απένειμε στον π. Νήφωνα και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. 
Με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων συλλειτούργησαν: ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Διονυσίου του Αγίου Όρους, Αρχιμ. Πέτρος και πλειάς κληρικών. 
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, ο οικείος ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος και Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιος, πολλοί ακόμα κληρικοί, καθώς και πλήθος πιστών. 
Ο π. Νήφων κατάγεται από το Σικάγο και είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.









































 














Δεν υπάρχουν σχόλια: