e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Δελτίο ειδήσεων εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, 18.12.2019

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
Ἐκκλησιαστικαί εἰδήσεις 


Ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, τήν Τετάρτην, 18ην Δεκεμβρίου, ἐχοροστάτησεν ἐν τῷ Ἱ. Ναῷ Ἁγίου Δημητρίου Σαρμασικίου κατά τήν τελεσθεῖσαν Θείαν Λειτουργίαν, ἐπί τῇ ἱ. μνήμῃ τοῦ Ἁγίου Μάρτυρος Σεβαστιανοῦ, οὗ τό Ἱερόν Ἁγίασμα εὑρίσκεται ἐν αὐτῷ. 

Η Αίγινα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Διονύσιο


Από  τις ελάχιστες φορές  που ο καιρός στάθηκε σύμμαχος στον εορτασμό του πολιούχου της Αίγινας, Αγίου Διονυσίου. Η λαμπερή ημέρα χάρισε  την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί μια όμορφη λιτανεία  της εικόνας  του Αγίου στα στενά δρομάκια της πόλης και στην παραλία.

Έτοιμα όλα στο σπήλαιο της Βηθλεέμ. Μοναδικός απών ο άνθρωπος


Χειμωνιάτικος ο καιρός, όλοι μαζεμένοι στα σπίτια τους, για να προστατευθούν από το τσουχτερό κρύο. Μόνη παρηγοριά, στην παγωνιά του χειμώνα, μια ζεστή γωνιά του σπιτιού.

Μέσα σ' αυτήν την παγωνιά μια νεαρή Κόρη μαζί με τον ηλικιωμένο συνοδό Της περιφέρονται, ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρουν μια στέγη, ένα χώρο που θα τους φιλοξενήσει και θα τους ζεστάνει.

Αρχιερατική Λειτουργία κατά την 2η εόρτια ημέρα προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω


Πρωί Τετάρτης, 18ης Δεκεμβρίου 2019, β΄ ημέρας της χειμερινής πανηγύρεως του Αγίου Προστάτη της Ζακύνθου, Διονυσίου του θαυματουργού, στο Καθολικό της Μονής Του, στην πόλη της Ζακύνθου, έγινε Ευχαριστιακή Σύναξη, προεστώτος του Θεοφ. Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου.

Δελτίο ειδήσεων εκ Φαναρίου, 16-17.12.2019


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Ἐκκλησιαστικαί Εἰδήσεις

Ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ἐπί τῇ ἱερᾷ μνήμῃ τῆς Ὁσίας Μητρός ἡμῶν Θεοφανοῦς τῆς Βασιλίσσης, ἧς τό ἱερόν Λείψανον φυλάσσεται ἐν τῷ Π. Πατριαρχικῷ Ναῷ, ἐκκλησιάσθη ἀπό τοῦ Ἱ. Βήματος αὐτοῦ, κατά τήν Θείαν Λειτουργίαν τῆς Δευτέρας, 16ης Δεκεμβρίου, ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου.

Το Φως της Βηθλεέμ φώτισε το Μόναχο. Μια πρωτόγνωρη διεκκλησιαστική εκδήλωση στον Καθεδρικό Ναό του Μονάχου


Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος οι εκκλησίες του Μονάχου παρέλαβαν στις 15 Δεκεμβρίου 2019 ένα μεγάλο κερί αναμμένο από την ιερή κανδήλα που ευρίσκεται στο μέρος όπου έκειτο η Φάτνη του Χριστού, στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ. Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε αεροπορικώς από το Τέλ Αβίβ στη Βιέννη και ακολούθως με το σιδηρόδρομο στο Μόναχο, όπου και μοιράστηκε και άλλες γερμανικές πόλεις. Την πρωτοβουλία της μεταφοράς του Φωτός της Φάτνης στην Ευρώπη είχε ήδη το 1986 η αυστριακή Ραδιοφωνία και τη διοργάνωσή της στη Γερμανία την έχουν αναλάβει ομάδες προσκόπων των εκκλησιών.