e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ιερατικό Συλλείτουργο προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Πέμπτης, 30ής Ιανουαρίου 2020, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, εκκλησιάστηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Βανάτου και του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου, δηλαδή περί τα 400 παιδιά και εκπαιδευτικοί, τιμώντας τους Τρεις Παμμέγιστους Φωστήρες της Παιδείας, τους Τρεις Ιεράρχες Προστάτες των Γραμμάτων, Βασίλειο τον Μεγάλο, Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο. 

Συλλειτούργησαν ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο Εφημέριος Φαγιά και Δράκα π. Ιωάννης Ρένεσης. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κεφαλληνός, Εφημέριος Μπόχαλης. 

Περί της προσωπικότητος και της σύνολης προσφοράς των Τριών τιμωμένων Αγίων Πατέρων ομίλησε κατάλληλα ο θεολόγος κ. Διονύσιος Πομόνης. 

Τόσο στη θεία Λειτουργία, όσο και την Αρτοκλασία, την οποία προσκόμισαν τα Σχολεία, έψαλαν οι Ιεροψάλτες της Ενορίας κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης.

[Φωτογραφίες: Σπύρος Χρ. Δρογγίτης]






































































Δεν υπάρχουν σχόλια: