e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Κυριακή της Σαμαρείτιδος 2020 στο Φανάρι, κεκλεισμένων των θυρών [live - photos]


Επί τη μνήμη των Αγίων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, τελέστηκε, σήμερα, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 17 Μαΐου 2020, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος, κατόπιν αδείας και προτροπής του Παναγιωτάτου Πατριάρχου, του Μητροπολίτου Κυδωνιών Αθηναγόρου. 
     Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα, όπως και ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Τράλλεων Βενιαμίν. 
     Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την αρχή της Πατριαρχίας του καθιέρωσε να τελείται κάθε χρόνο, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, κάτι που δεν συνέβη φέτος, ύστερα από απόφαση του Παναγιωτάτου, λόγω των εν ισχύι μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του Κορωνοϊού και των συνακόλουθων περιορισμών στις μετακινήσεις. 
     Την παραμονή, Σάββατο, 16 Μαϊου, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μ. Εσπερινό της εορτής. 
Photo: Nikos Manginas / Ecumenical Patriarchate
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: