e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Εγκαίνια Ναού του Αγίου Δημητρίου του εν Θεσσαλονίκη στο χωριό Verkhivka της Ουκρανίας [video-photos]


Την ημέρα της μνήμης των αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας, 8 Σεπτεμβρίου 2020 (με το παλαιό ημερολόγιο), ο Μητροπολίτης Βίνιτσα και Μπαρ κ. Συμεών εγκαινίασε Ναό επ' ονόματι του Αγίου Δημητρίου του εν Θεσσαλονίκη στο χωριό Verkhivka, περιοχή Bar της Βίνιτσα. 

Μετά τον Εγκαινισμό έγινε Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι κληρικοί των περιοχών Vinnytsia-Bar και Vinnytsia-Tulchyn περιστοίχισαν λειτουργικά τον Μητροπολίτη Συμεών. Αναπέμφθηκαν συνάμα προσευχές για μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία και τον τερματισμό της Πανδημίας. Στο τέλος της Λειτουργίας έγινε λιτάνευση και προσευχή μπροστά από την εικόνα των αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας. 

Ο Μητροπολίτης Συμεών συνεχάρη τον Προϊστάμενο π. Δημήτρη Πύλιν και όλους τους ενορίτες. Ο αρχιτέκτονας τόνισε ότι τον περασμένο χρόνο, οι προσπάθειες της κοινότητας και των τοπικών εθελοντών της εκκλησίας έχουν πραγματοποιήσει πολλή δουλειά για την επισκευή της. Συγκεκριμένα, αντικαταστάθηκαν παράθυρα, βάφτηκαν τοίχοι και άλλα. Οι εκπρόσωποι της κοινότητας ευχαρίστησαν τον πατέρα Δημήτριο για το έργο του προς όφελος της Εκκλησίας και του εν λόγω Ναού.

Με την ευλογία του Μακ. Μητροπολίτου Κίεβου και Όλης της Ουκρανίας κ. Επιφανίου, ο Μητροπολίτης Συμεών τίμησε τους φιλάνθρωπους και τα ενεργά μέλη της θρησκευτικής κοινότητας με μετάλλια της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας και διπλώματα. 


























































Δεν υπάρχουν σχόλια: