e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Χαιρετίζουμε με ανακούφιση την απόφαση της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή

Το αγαθό της δικαιοσύνης 

Χαιρετίζουμε με ανακούφιση την σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή. 
Αυτοί οι άνθρωποι στηρίζουν τους καταληψίες κτηρίων της Μονής μας, οικονομικά και δυναμικά. 
Αυτοί προπηλάκισαν τον μακαριστό Γέροντά μας, ρίχνοντάς του σπρέι στο πρόσωπο και θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή του. 
Αυτοί όπλισαν τα χέρια των καταληψιών και τους εκπαίδευσαν, χρησιμοποιώντας βία στους πατέρες μας, εκτοξεύοντας βόμβες μολότωφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον αστυνομικών. 
Αυτοί οι άνθρωποι ενίσχυαν με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας τους καταληψίες, φιλοξενώντας τους μέσα στο μοναστήρι μας, μετατρέποντάς το σε άντρο παρανόμων. 
Εύχομαι ο σεβασμός στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης να είναι καθολικός, ώστε να επανέλθει η έννοια της ασφάλειας και της δικαιοσύνης σε όλους τους Έλληνες πολίτες. 
Ελπίζουμε σύντομα να νιώσουμε κι εμείς, ως μονή Εσφιγμένου και ως Άγιο Όρος, την ίδια δικαίωση με την εκτέλεση των τελεσίδικων αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης. 
+ αρχ. Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ι. Μ. Εσφιγμένου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: