e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

20ή Συνεδρίαση Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως της Μπενελούξ (CEOB-OBB)


Βρυξέλλαι – Ἡ εἰκοστὴ συνεδρίασις τῆς Ὀρθοδόξου Ἐπισκοπικῆς Συνελεύσεως τῆς Μπενελοὺξ (CEOB-OBB) ἐπραγματοποιήθη μὲ τηλεδιάσκεψιν, λόγῳ τῆς ὑγιειονομικῆς κρίσεως, τὴν Τρίτην 17 Νοεμβρίου 2020 μεταξὺ 10.00΄ καὶ 11.00’, ὑπὸ τὴν προεδρίαν τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητρπολίτου Βελγίου κ. Ἀθηναγόρου (Οἰκουμενικὸν Πατριαρχεῖον) καὶ μὲ τὴν συμμετοχὴν τοῦ Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Νέαμτς κ. Μάρκου, ἐκπροσώπου τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ἰωσὴφ (Πατριαρχεῖον Ρουμανίας), τοῦ Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου κ. Δοσιθέου (Πατριαρχεῖον Γεωργίας) καὶ τοῦ Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Ἀπολλωνιάδος κ. Ἰωακεὶμ (βοηθοῦ ἐπισκόπου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Βελγίου, Οἰκουμενικὸν Πατριαρχεῖον). 

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: «Είμαστε όλοι ανεξαιρέτως θνητοί και ευάλωτοι»


Δευτέρα, 16 Νοέμβριος, 2020 | 00:06

[Αναδημοσίευση από το Lamiareport.gr]

Συγκλονισμένος είναι και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών από την απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, τον οποίο γνώριζε εδώ και 23 χρόνια. 

"Ιχνηλάτηση των Αγίων της Ρόδου" στο "Lectures Αληθώς" με τον π. Νεκτάριο Πόκκια [Πρεμιέρα: 18.11.2020, 6 μ.μ.]


Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι συντελεστές του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς" επιθυμώντας να ομορφύνουν την περιρρέουσα ιοφόρα ατμόσφαιρα, προσφέρουν στους θιασώτες τους "λόγον αγαθόν", μες από τις δράσεις του φετινού (αναγκαστικά διαδικτυακού) προγράμματος του Κέντρου, υπό τον γενικό τίτλο "LECTURES ΑΛΗΘΩΣ".

Μετά από τις πρώτες δύο επιτυχημένες τηλε-διαλέξεις, η προγραμματιζόμενη νεότερη φιλοξενεί τον Αρχιμανδρίτη ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΠΟΚΚΙΑ, Ιεροκήρυκα Ι. Μητροπόλεως Ρόδου και Ηγούμενο της Μονής Θαρρίου, ο οποίος θα παρουσιάσει το αγιολογικό θέμα: ''ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ".

Η πρεμιέρα της παρουσίασης του π. Νεκταρίου θα γίνει την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, ώρα 6 μ.μ., μες από το κανάλι τού "Αληθώς" στο YouTube.

Επείγουσα ενημέρωση Μητροπολίτου Σουηδίας περί αυστηρών μέτρων στη θεία λατρεία έναντι Covid-19


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί μου,

Σπεύδω να σας πληροφορήσω ότι μόλις χθες ελήφθη απόφαση από τη Σουηδική Κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την οποία, από τις 24 Νοεμβρίου και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, ορίζεται ως ανώτατος αριθμός σε χώρους συνάθροισης τα οκτώ (8) άτομα, μέτρο το οποίο ασφαλώς περιλαμβάνει και τους ναούς.

Official Visit of the United States Secretary of State to the Ecumenical Patriarchate


Today, Tuesday, November 17, 2020, the Hon. Michael R. Pompeo, United States Secretary of State, conducted a visit to the See of the Ecumenical Patriarchate at the Phanar, where he was received with great honor.

Κλεμμένο ιστορικό κειμήλιο του 10ου αιώνα επιστρέφει στη Μονή Εικοσιφοίνισσας


Ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο σωζόμενα ελληνικά χειρόγραφα ευαγγέλια, γραμμένο στο τέλος του 10ου- αρχές του 11ου αιώνα, που είχε κλαπεί από την ιστορική ιερά μονή Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας στο Παγγαίο, ετοιμάζεται να επιστραφεί στους αρχικούς του κατόχους ύστερα από μια μακρά διαδρομή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την επίσκεψη ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στο Φανάρι [+photos]


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Εξοχ. κ. Michael R. Pompeo, ο οποίος έγινε δεκτός με ιδιαίτερη τιμή.

Το Euronews για την επίσκεψη Mike Pompeo στο Φανάρι [video]


Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Μάικ Πομπέο
Nίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε μια επίσκεψη που έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στην Άγκυρα, ο Μάικ Πομπέο διέσχισε το κατώφλι του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και χαρακτήρισε «σπουδαίο προνόμιο» την παρουσία του στο Φανάρι.

Η επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Mike Pompeo στον Οικουμενικό Πατριάρχη σε video


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ POMPEO ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ, 
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ:

Συνάντηση Πομπέο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο


Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο πραγματοποιεί σήμερα στην Κωνσταντινούπολη μια επίσκεψη επικεντρωμένη «στη θρησκευτική ελευθερία», όμως δεν έχει προβλεφθεί καμιά συνάντησή του με τους τούρκους ηγέτες, τους οποίους δηλώνει εντούτοις ότι θέλει «να πείσει» να πάψουν τις «πολύ επιθετικές» ενέργειές τους.

Συνάντηση Mike Pompeo με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι


Συνάντηση Mike Pompeo με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι. Ιδού τι έγραψε ο ίδιος στο Twitter, δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες: 

Θετικός στον Covid-19 ο Κίτρους Γεώργιος, με συμπτώματα ο Αρούσας Αγαθόνικος


Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνονται τα εξής: