e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

"Η φανέρωση της Αγίας Τριάδας στον Ιορδάνη". Εισήγηση π. Δρ Ανδρέα Ανδρεόπουλου στο Bristol


Η Μελέτη Αγίας Γραφής και Ιεράς Παραδόσεως, που τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Πρωτοπρεσβύτερο Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε την Δευτέρα 11η Ιανουαρίου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα στη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανίων. 

Την κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα: «Η φανέρωση της Αγίας Τριάδας στον Ιορδάνη», προσέφερε ο π. Δρ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Καθηγητής της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Winchester, ο οποίος παρουσίασε το θέμα του με υπέροχο τρόπο, με πλούσιο και γλαφυρότατο λόγο, με αναλυτική δυναμική, με συγκριτική προσέγγιση και με εμβάθυνση φιλολογική και θεολογική. 


Στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε ένα πολύ σημαντικό θεολογικό θεώρημα: «Το θαύμα είναι μυστικό, δεν είναι επιχείρημα για να μας πείσει»!
 

Πολλοί κληρικοί, εκπαιδευτικοί, αγιογράφοι και άλλοι συνομιλητές παρουσίασαν στη συνέχεια διάφορες σκέψεις και παρατηρήσεις, απηύθυναν δε αρκετές ερωτήσεις στον ομιλητή, ο οποίος είχε τότε την ευκαιρία να αναπτύξει έτι περισσότερο το θέμα του και να παρουσιάσει κι άλλες πλευρές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: