e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ευχαριστιακή Σύναξη για τους Αγίους Χαράλαμπο και Βλάσιο στο Βανάτο Ζακύνθου [photos]

Πρωί Τετάρτης, 10ης Φεβρουαρίου 2021, ημέρας μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, έγινε η Θεία Λειτουργία στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω της Ζακύνθου, όπου θησαυρίζεται Καθέδρα με Εικόνα του Ιερομάρτυρος και απότμημα εκ των Λειψάνων Του. Ταυτόχρονα συνεορτάσθηκε η μνήμη ενός άλλου Ιερομάρτυρος, του αγίου Βλασίου, του οποίου Μονή υπήρχε το 1495 εντός της Ενορίας. 
     Ο συνεορτασμός αυτός με τη σχετική Αρτοκλασία πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή μικρού αριθμού εκκλησιαζομένων, καθώς επιτάσσουν οι τελευταίες κυβερνητικές επιταγές για την μη περαιτέρω μετάδοση του καταστροφικού Λοιμού της εποχής μας. 
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ο οποίος μάλιστα ομίλησε κατάλληλα από του άμβωνος, πλαισίωσε από του ψαλτηρίου ο εκ της Ενορίας καταγόμενος Ιεροψάλτης κ. Δημήτριος Παπαδάτος. 
      Εξαιτίας της αδυναμίας προσελεύσεως περισσότερων πιστών στην Ευχαριστιακή Σύναξη της εόρτιας ημέρας υπήρξε και αυτή τη φορά απευθείας μετάδοση μέσω YouTube, την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη ΕΔΩ!

















































Δεν υπάρχουν σχόλια: