e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Κυριακή Πεντηκοστής 2021 στην Λουσάκα της Ζάμπιας

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης το πρωί της Κυριακής της Πεντηκοστής, 20.6.2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Ιεραποστολικό Κέντρο στη Λουσάκα, τέλεσε θεία Λειτουργία τον Εσπερινό της Γονυκλισίας ,το Μυστήριο του Βαπτίσματος και του Χρίσματος της ενήλικης κατηχούμενης Δήμητρας.

Στη συνέχεια λόγω των ειδικών συνθηκών για τη πανδημία σε όλες τις οικογένειες της Ιεραποστολικής ενορίας του Αγίου Βασιλείου διανεμήθηκε από ένα σακί 25Kg καλαμποκάλευρου.

Οι τελευταίες τέσσερις εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα της Ζάμπια, καθώς η κατάσταση COVID-19 και της ινδικής μετάλλαξης έχει επιδεινωθεί. Τα σχολεία προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά για 21 ημέρες τα πανεπιστήμια, τα κολέγια και τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα παρέχουν διαδικτυακές συνεδρίες μόνο για τον επόμενο μήνα.

Οι χώροι λατρείας θα περιορίζονται στη διεξαγωγή δύο συναντήσεων το πολύ σε μια εβδομάδα διάρκειας μιας ώρας. Χώροι εστίασης ΔΕΝ θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Πέμπτη, αλλά θα ανοίγουν από Παρασκευή έως Κυριακή από τις 18:00 έως τις 22:00. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου καλούνται να διασφαλίσουν ότι αυτό το μέτρο εφαρμόζεται χωρίς αποτυχία. Οι κηδείες θα πραγματοποιηθούν με 50 άτομα το πολύ. Κοινωνικές συγκεντρώσεις όπως γάμοι, πάρτι θα επιτρέπονται μόνο για 50 συμμετέχοντες κατ' ανώτατο όριο που υπόκεινται σε πιστοποίηση από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους. Τα εστιατόρια θα λειτουργούν μόνο με πακέτο. Όλες οι διασκέψεις, τα εργαστήρια και οι γενικές συνελεύσεις αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: