e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Προτροπή Μητροπολίτου Ηλείας Γερμανού: ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ


«Κανένας Ηλείος, μικρός ή μεγάλος, άνδρας ή γυναίκα, να μείνει ανεμβολίαστος και όλοι μας να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, δηλαδή να συνεχίζουμε να φοράμε την μάσκα, να κρατάμε τις αποστάσεις, να μην κάνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας κ.λ.π.», τόνισε αναφορικά με την κατάσταση του κορωνοϊού, ο Μητροπολίτης Ηλείας, κ.κ. Γερμανός.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, ο Σεβασμιότατος δήλωσε ότι: «Είμαστε ήδη μέσα στο καλοκαίρι και πρέπει να το απολαύσουμε και να ξεκουραστούμε αλλά και να πάρουμε δύναμη για το χειμώνα. Όμως με μεγάλη μου λύπη και έκπληξη πληροφορήθηκα τις μέρες αυτές για αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αντί για την ελάττωση. Αυτό δείχνει ότι πολλοί από εμάς χαλαρώσαμε τα μέτρα προφύλαξης.
 
Έτσι όμως και το καλοκαίρι δεν θα απολαύσουμε, και μεγάλο πόνο και θλίψη θα έχουμε είτε εμείς προσωπικά είτε οι δικοί μας άνθρωποι, αλλά επίσης δεν θα αφήσουμε να ξεκουραστούν και οι γιατροί μας και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων. Για αυτό συνιστώ και παρακαλώ να δείξουμε όλοι μας το ανάλογο ενδιαφέρον και να μην αφήσουμε να αυξηθούν τα κρούσματα. Ιδιαίτερα παρακαλώ τους Εφημέριους να κάνουν συνεχώς συστάσεις προς τους ενορίτες, για να μην αρρωστήσει κανείς. Έτσι πιστεύω ότι πράγματι θα χαρούμε το καλοκαίρι μας και πολλαπλά θα ωφεληθούμε». 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας, κ.κ. Γερμανός, μέσα από μια επιστολή του κάλεσε όλους Εφημέριους των Ναών και των Μονών της Ηλείας να διαβάσουν εμβολιαστούν και να προτρέψουν τους πιστούς να πράξουν αναλόγως.
 
Αναλυτικά η επιστολή του:
  
«Ἀγαπητοί µου Πατέρες καί Ἀδελφοί, Εὑρισκόµεθα στήν ἀρχή τοῦ καλοκαιριοῦ καί ὅλοι µας θέλουµε νά συναντηθοῦµε µέ τούς δικούς µας, νά ξεκουραστοῦµε καί νά πάρουµε δύναµι γιά τό χειµώνα. Ὅµως ἐνῶ ἔπρεπε τά κρούσµατα τοῦ κορωνοϊοῦ νά ὁλιγοστεύουν, αὐτά ἄρχισαν νά αὐξάνονται καί µάλιστα καί σέ οἰκογένειες ἱερέων.
Διά τοῦτο ἀναγκάστηκα νά ἐκδόσω Δελτίον Τύπου, τό ὁποῖον διά τῆς παρούσης σᾶς τό ἀποστέλλω καί παρακαλῶ διά τά ἑξῆς:

1. Τήν Πρώτη Κυριακή ἀπό λήψεως τῆς παρούσης νά ἀναγνώσετε τό Δελτίον Τύπου πού σᾶς στέλνω πρός τό Ἐκκλησίασµα µετά τήν ἀνάγνωσι τοῦ Ἱεροῦ Εὐαγγελίου.

2. Νά ἐµβολιασθεῖτε καί ἐσεῖς καί τά µέλη τῆς οἰκογενείας σας καί νά συστήσετε στούς ἐνορίτες σας πού δέν ἔχουν ἀκόµα ἐµβολιασθεῖ νά φροντίσουν τό συντοµώτερο νά ἐµβολιασθοῦν γιά τήν δική τους προστασία, τῆς οἰκογενείας τους καί ὅλων τῶν ἐνοριτῶν.»

Πηγή: PATRISNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: