e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Αρχιερατικός Εσπερινός στο Μαχαιράδο Ζακύνθου για τη θερινή εορτή των Αγ. Τιμοθέου και Μαύρας [photos-video]


Εσπέρας Σαββάτου, 10ης Ιουλίου 2021, στον Ναό Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Μαχαιράδου Ζακύνθου, για τον Αναστάσιμο Εσπερινό της θερινής εορτής των Αγίων, κατά την οποία ετελείτο -στα προ Πανδημίας χρόνια- μεγαλοπρεπές το πατροπαράδοτο Πανηγύρι της Ενορίας, αγαπητό σε ολόκληρο το νησί. 
     Φέτος, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων και υπό την σκιά του νέου κύματος Κορονοϊού, έγινε προσπάθεια να γίνει η Γιορτή μέσα στα επιτρεπτά όρια. 
     Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ομίλησε κατάλληλα ο θεολόγος κ. Σταμάτιος Ζούλας, ενώ έψαλε καλλίφωνος Χορός Ιεροψαλτών, υπό τον Πρωτοψάλτη Κατασταρίου κ. Νικόλαο Λειβαδά. Παραβρέθηκαν οι τοπικές Αρχές, με επικεφαλής τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύσιο Ακτύπη.
[Ενδεικτικές φωτογραφίες: Γιάννης Παπαδάτος]
















Δεν υπάρχουν σχόλια: