e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Συνάντηση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων


Συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Νικολάου Δένδια με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα της Ι. Αρχιεπισκοπής στο Λονδίνο.

Η εθιμοτυπική επίσκεψη του κ. Υπουργού διήρκεσε μισή ώρα και συζητήθηκαν θέματα της ομογένειας και της τοπικής Εκκλησίας. 

 

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρέσβυς της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Ιωάννης Ραπτάκης, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής π. Νικόδημος Αναγνωστόπουλος και η συνοδεία του κ. Υπουργού.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε τόσο στις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία, όσο και στο έργο που επιτελείται με τη συνδρομή και συμμετοχή των πιστών της Ι. Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, ενώ ευχαρίστησε τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος για την επίσκεψή του, παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα στο Λονδίνο.

 

Αναφέρθηκε επίσης στην επέτειο συμπληρώσεως εκατό ετών από της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής το επόμενο έτος και στη σειρά εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται.

 

Ο κ. Δένδιας ενδιαφέρθηκε για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση.






Δεν υπάρχουν σχόλια: