e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Αστυνομική διερεύνηση περιστατικού στη Λαύρα του Κιέβου: Μοναχοί επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο ενώ ο ηγούμενος προέτρεψε σε βιαιοπραγία [video]

 Конфлікт стався під час гасіння пожежі в одному з приміщень Києво-Печерської лаври

Η αστυνομία του Κιέβου ξεκίνησε διερεύνηση με αντικείμενο την παρεμπόδιση δημοσιογραφικής δουλειάς σε σχέση με το χθεσινό περιστατικό που σημειώθηκε στη Λαύρα των Σπηλαίων στο Κίεβο. Εκείνη την ώρα σε ένα από τα κτίρια της Λαύρας είχε ξεσπάσει φωτιά και οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέφθασαν για να την σβήσουν. Ένα συνεργείο τηλεοπτικού καναλιού ήρθε στο σημείο για να καταγράψει το συμβάν. Ωστόσο ένας από τους μοναχούς επιτέθηκε στον δημοσιογράφο και άρπαξε το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε ο δημοσιογράφος για να κάνει επιπλέον λήψεις. 

Το περιστατικό κατέγραψε η επαγγελματική κάμερα του καναλιού. Ο δημοσιογράφος στην προσπάθειά του να πάρει πίσω το τηλέφωνό μίλησε με τον ηγούμενο της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου Μητροπολίτη Παύλο, ο οποίος όχι μόνο αρνιόταν να επιστρέψει το κινητό αλλά μάλιστα προέτρεψε τους άλλους μοναχούς να χτυπήσουν στο κεφάλι τον δημοσιογράφο.

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το συμβάν, η αστυνομία του Κιέβου αποφάσισε να ξεκινήσει διερεύνηση για το αν η συμπεριφορά των μοναχών της Λαύρας εμπίπτει στην παράγραφο 1 του άρθρου 171 του ουκρανικού ποινικού κώδικα που αφορά στην παρεμπόδιση της νόμιμης επαγγελματικής δραστηριότητας των δημοσιογράφων. Η παραβίαση αυτού του νόμου προβλέπει πρόστιμο ή και ποινή στέρησης ελευθερίας.

Η Λαύρα των Σπηλαίων στο Κίεβο ελέγχεται από το Πατριαρχείο Μόσχας.

Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: