e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Με κομμένη την ανάσα στο κολαστήριο του Νταχάου [2ο μέρος]


Ταξίδεψε το 2010, αποτύπωσε φωτογραφίες και βίντεο ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ


Τώρα βρισκόμαστε στα παραπήγματα των Κρατουμένων του Νταχάου ή τουλάχιστον σε ένα από αυτά, το οποίο σώζεται για λόγους μνήμης και μουσειακούς.
    Θεωρώ ότι τα λόγια είναι όχι απλώς αδύναμα, αλλά εντελώς αφοπλισμένα, ενώπιον του Εγκλήματος, που συντελέστηκε εδώ... Γι' αυτό προσπαθώ ν' αποτυπώσω εν πλήρει σιωπή, οργή και κατανύξει όσα περισσότερα μπορώ, είτε σε φωτογραφίες, είτε σε βιντεάκια: Τα ομαδικά κρεβάτια (ας τα πούμε έτσι...), τα είδη υγιεινής (τι τραγικότητα...), την περιρρέουσα θλίψη, καθώς ο γερμανικός ήλιος έχει ήδη βγάλει επάνω μας (παράδοξο κι αυτό!) όλη του την πυρά.















Τα χειρότερα έπονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: