e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στην Πόλη χαιρέτισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης [video]

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη τίμησε για μια ακόμη χρονιά την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου, επέτειος του θανάτου του Διονυσίου Σολωμού). Το θέμα της ημέρας ήταν “Ο Μίκης Θεοδωράκης και η Νεοελληνική ποίηση”.

Αφορμή υπήρξε ο πρόσφατος θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη, του μεγάλου ‘Ελληνα συνθέτη που με το έργο του έβαλε στα χείλη του ελληνικού λαού αλλά και έκανε γνωστή σε όλον τον κόσμο την σύγχρονη ελληνική ποίηση.

Την πρωτοβουλία για τον διαδικτυακό εορτασμό χαιρέτισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.


Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, οι:

Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη.

Ανδρέας Κατσανιώτης, Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος.

Χριστόδουλος Λάζαρης, Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα.

Γιάννης Γιγουρτσής, Αν. Συντονιστής Εκπαίδευσης ΓΣΕ Κωνσταντινούπολης.

Οι μαθητές των ομογενειακών σχολείων της Τουρκίας, οι σπουδαστές του Σισμανογλείου Μεγάρου και οι φοιτητές του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης παρουσίασαν την δική τους ανάγνωση πάνω στο έργο του Θεοδωράκη και μάλιστα, στην μελοποιημένη νεοελληνική ποίηση.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα Γενικού Προξενείου και υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης με το Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: