e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ευαγγελισμού και Σταυροπροσκυνήσεως 2022 στα Βρυούλα της Μικράς Ασίας

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΡΥΟΥΛΩΝ

Μέσα σε κλίμα βαθυτάτης συγκινήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον ιερόμοναχο π. Θεωνά μετέβη εις την ευλογημένην Επαρχίαν του, τα Βρυούλα της Μ. Ασίας.     

Την Παρασκευήν 25 Μαρτίου 2022 χοροστάτησε και έψαλε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια μπροστά στην Εικόνα της Παναγίας της Βουρλιώτισσας στην Ερυθραία της Μ. Ασίας. Ανέκφραστα τα αισθήματα όλων όσοι παρευρέθησαν. Αυθόρμητο και πηγαίο το Ευχαριστώ στην Παναγία και τους Νεομάρτυρες Νεκτάριο και Μιχαήλ, παιδιά και οι δύο των Βρυούλων.     

Την δε Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ιερούργησε με τον π. Θεωνά στον ίδιο Ιερό Ναό της Παναγίας των Βρυούλων.











Δεν υπάρχουν σχόλια: