e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Καμπέρα επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Τα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, επισκέφθηκε την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Καμπέρα, κ. Γεώργιος Παπακώστας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, και συναντήθηκε με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο.

Μετά από το εγκάρδιο καλωσόρισμά τους από τον Σεβ. κ. Μακάριο, παρουσία και των Θεοφ. Επισκόπων Κυανέων κ. Ελπιδίου και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίου, ο Πρέσβης της Ελλάδος και η σύζυγός του ξεναγήθηκαν στον προσφάτως αποκατασταθέντα Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ενημερώθηκαν για τις εργασίες που εκτελέστηκαν στο ιστορικό και διατηρητέο κτίριο του Ναού, λόγω των ζημιών που είχαν προκληθεί από την καταστρεπτική πυρκαγιά της 30ης Σεπτεμβρίου 2021.

Ακολούθησε συνάντηση στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τις ανάγκες της ελληνικής Ομογένειας στην Αυστραλία, και συνομολογήθηκε η διάθεση συνέχισης της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των ελληνικών Προξενικών Αρχών.

Τέλος, σε ανάμνηση της επισκέψεως, ο κ. Παπακώστας προσέφερε στον Σεβ. κ. Μακάριο ένα βιβλίο για την Αρχαία Ελλάδα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: