e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Επιφάνιος Κιέβου προς τους εν Ουκρανία πιστούς του Πατριαρχείου Μόσχας: Οι πόρτες και οι καρδιές μας είναι ανοιχτές σε όλους σας


Σήμερα, 24 Μαρτίου 2022, ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, απηύθυνε Μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό, καθώς συμπληρώθηκε ένας μήνας από την βάρβαρη επίθεση εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Μέσα στο μήνυμα αυτό υπάρχει ειδική αναφορά στους ουκρανούς πιστούς, κλήρο και λαό, οι οποίοι υπάγονται στο Πατριαρχείο Μόσχας. Τους λέγει χαρακτηριστικά: 

"[...] Η προσευχή μας είναι και για την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Επαναλαμβάνω το κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου προς τους αδελφούς και τις αδελφές που εξακολουθούν να υπάγονται στο Πατριαρχείο Μόσχας: ας ενωθούμε γύρω από το Κίεβο, ας ενωθούμε στην Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας! Μην περιμένετε μέχρι να σας δοθεί άδεια ή οδηγίες από τη Μόσχα - οι πύραυλοι και οι βόμβες που σας ρίχνει τώρα ο ρωσικός στρατός με την παραπλανητική ευλογία του ηγέτη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλου είναι ήδη η απάντηση στο «ρωσικό μέτρο». Αυτή η απάντηση είναι οι βομβαρδισμένοι, καμένοι, κατεστραμμένοι ναοί σας. Αυτή η απάντηση είναι η σιωπή του Κύριλλου για τα εγκλήματα του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη, στο Χάρκοβο, στο Τσερνίχιβ και σε δεκάδες άλλες πόλεις και χωριά της Ουκρανίας. 

Δεκάδες κοινότητες, μια σειρά από μοναστήρια σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας έχουν ήδη εκπληρώσει εθελοντικά και συνειδητά το κανονικό τους καθήκον και ακολούθησαν τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας. Κάντε την επιλογή σας υπέρ της Εκκλησίας και της Ουκρανίας, υπέρ της αλήθειας. Οι πόρτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και οι καρδιές μας είναι ανοιχτές σε όλους σας! [...]"

Δεν υπάρχουν σχόλια: