e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Τιμήθηκαν οι Άγιοι Τιμόθεος και Μαύρα στο Μαχαιράδο Ζακύνθου κατά την θερινή εορτή τους

Εσπέρας Σαββάτου, 9ης Ιουλίου 2022, στον Ναό Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Μαχαιράδου Ζακύνθου, για τον Αναστάσιμο Εσπερινό της θερινής εορτής των Αγίων, κατά την οποία ετελείτο -στα προ Πανδημίας χρόνια- μεγαλοπρεπές το πατροπαράδοτο Πανηγύρι της Ενορίας, αγαπητό σε ολόκληρο το νησί. 
    Φέτος έγινε επιτυχής προσπάθεια αναβίωσης. Έτσι, στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ομίλησε κατάλληλα ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής, εφημερεύων Μονής Ελευθερωτρίας, ενώ έψαλε καλλίφωνος Χορός Ιεροψαλτών, υπό τον Πρωτοψάλτη Κατασταρίου κ. Νικόλαο Λειβαδά. Παραβρέθηκαν οι τοπικές Αρχές. 
    [Ενδεικτικές φωτογραφίες: Γιάννης Παπαδάτος]











Τη νύχτα -κατά το τοπικό έθος- έγινε ο Όρθρος και η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος της Αγίας Μαύρας, ενώ κάηκαν τα πατροπαράδοτα πυροτεχνήματα.
 



Υπήρξε μεγάλη προσέλευση προσκυνητών για να προσκυνήσουν και να την τιμήσουν την ξυνωρίδα των Αγίων Μαρτύρων, Τιμόθεο και Μαύρα, έως πρωΐας της σήμερον, Κυριακής Γ΄ Ματθαίου, 10.7.2022, οπότε έλαβε χώραν Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεστώτος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. κ. Διονυσίου.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: