e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Εόρτιος Εσπερινός Αγ. Ιωάννου Θεολόγου στην ορεινή Λούχα Ζακύνθου


Απόψε, 25 Σεπτεμβρίου 2022, στα ορεινά της Ζακύνθου και μάλιστα στο μικρό χωριό του νησιού, την Λούχα, εψάλη εόρτιος Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ναό της Ενορίας, τιμώντας την Μετάσταση του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. 
    Τον Εσπερινό έκαναν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο Μ. Οικονόμος Ιωάννης Ρένεσης, ενώ στο ψαλτήρι ήταν, εκτός του τοπικού Ψάλτη, ο οικείος Εφημέριος παπα-Παύλος Ξένος. 
    Στους εκκλησιασθέντες ολίγους πιστούς ομίλησε ο π. Παναγιώτης περί της Αγάπης που Είναι ο Θεός, θεολογική πεποίθηση, την οποία κατέγραψε και ανέδειξε πολυμερώς ο τιμώμενος Ευαγγελιστής της Αγάπης!
    Σημειωτέον ότι το χωριουδάκι της Λούχας, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, είχε 47 κατοίκους, ενώ -κατά τους ντόπιους- μόνο μέσα στο 2022 απεβίωσαν 9 μόνιμοι κάτοικοι προχωρημένης ηλικίας. Παρ' όλ' αυτά, το χωριό διακρίνεται για την γραφικότητα, τα μεγάλα αρχοντόσπιτα, την υπέροχη εκκλησία και τους ευγενικούς κατοίκους του!






























Δεν υπάρχουν σχόλια: