e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εγκαινίασε μνημείο πεσόντων στο Central Coast Νέας Νότιας Ουαλίας

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022, στην Ενορία Αγίου Χαραλάμπους, στο Central Coast της Νέας Νοτίου Ουαλίας, τα εγκαίνια του νέου μνημείου πεσόντων που ανήγειρε η Ενορία προς τιμήν όσων διαχρονικά έχουν αγωνιστεί και θυσιάσει τη ζωή τους υπέρ της πίστεως και της πατρίδος. Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ο οποίος πρωτύτερα ιερούργησε στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους.

Κατά την ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του μνημείου, το οποίο ανεγέρθη για να αποτελεί μια εστία μνήμης για τη νέα γενιά, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε το ένδοξο και ηρωικό παρελθόν του Γένους μας και τόνισε τη σημασία της πίστεως στη ζωή μας, καθώς και στη ζωή των προγόνων μας που είχαν ορκιστεί να αγωνιστούν πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του μνημείου, επαινώντας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενορία για τη σχετική πρωτοβουλία του.

Σημειώνεται ότι το πρώτο στεφάνι στο νέο μνημείο τιμητικώς κατατέθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, ο οποίος, με πολλή συγκίνηση, αναφώνησε: «Δεν ξεχνούμε. Δεν πρέπει να ξεχνούμε».

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, ακολούθησε δεξίωση και γεύμα στο οποίο παρακάθισε όλο το εκκλησίασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: