e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας τίμησε τον Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο

Με τον προσήκοντα σεβασμό και την οφειλόμενη τιμή, εορτάστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας στον Πύργο, ο Προστάτης της ΕΛ.ΑΣ. Μεγαλομάρτυρας Αρτέμιος ο οποίος υπήρξε συνεπής στο καθήκον της πίστεως και της αγάπης του Χριστού. Μαρτύρησε και κακοπάθησε με θάρρος και με τόλμη μοναδική ώστε να καταστεί πρότυπο ανδρείας και μαρτυρία αγιότητας. Παράλληλα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων τιμήθηκε και η «Ημέρα της Αστυνομίας», η οποία θεσμοθετήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά της ΕΛ.ΑΣ. στην Πατρίδα και την κοινωνία μας. Η Ελληνική μας Αστυνομία αποτελεί το ισχυρό τείχος προστασίας των νομοταγών πολιτών και ανάσχεσης απέναντι σε κάθε απειλή, σε κάθε έγκλημα, απέναντι σε κάθε επιτήδειο που επιβουλεύεται την ελευθερία και την περιουσία κάθε πολίτη.
Στον περίλαμπρο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και με αισθήματα πνευματικής χαράς, τελέστηκε πολυαρχιερατική Δοξολογία προς τιμήν της Ηγεσίας, των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Αστυφυλάκων, καθώς επίσης του Πολιτικού προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. προεξάρχοντος του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως πρώην Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βράτσης κ.κ. Γρηγορίου (Εκκλησίας Βουλγαρίας), Κυθήρων και Αντικηθύρων κ.κ. Σεραφείμ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ.κ. Βαρσανουφίου (Εκκλησίας Πολωνίας), πλαισιούμενοι αμφότεροι από τον Αιδεσιμολογιότατο π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου και τον Ιερολογιότατο Διάκονο π. Βασίλειο Σμέρο. Τους Εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν θεσπέσια οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού κ. Άγγελος Κούνας και κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου. Ακολούθησε από τον Υπαστυνόμο Β΄ κ. Γεώργιο Κορδαλή η ανάγνωση της Ημερησίας Διαταγής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Γκούμα.
Παρέστησαν οι εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών, καθώς επίσης φορέων Συλλόγων και φορέων, ενώ ακολούθησε δεξίωση στο παρακείμενο Δημοτικό τουριστικό περίπτερο «Επαρχείον», από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Μιχαήλ Οικονομόπουλο Ταξίαρχο και τον Πρόεδρον της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόριο Κατσώλη. Ο πρώην Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Τοποτηρητής κ.κ. Γερμανός, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του εκ μέρους της τοπικής μας Εκκλησίας και του Ηλειακού Λαού, προς στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, για την θεάρεστη και πολυσχιδή προσφορά τους στον τόπο μας και τις εγκάρδιες ευχές του προκειμένου με απόλυτη επιτυχία και ευσυνειδησία να επιτελούν την ευθυνοφόρο αποστολή τους.
Ο Άγιος Αρτέμιος να προστατεύει τα μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας, στο δύσκολο αλλά και επίπονο έργο τους. Ο Θεός να τους χαρίζει υγεία και δύναμη, προς εκπλήρωση του ιερού τους χρέους και καθήκοντος της διαχειρίσεως της Εθνικής και της Δημόσιας ασφάλειας. Να ακολουθήσουν το λαμπρό παράδειγμά του και να καθαγιαστούν μέσα από το δύσκολο και επίπονο έργο που διατελούν στην σημερινή κοινωνία όπου κρατούν ψηλά το ανάστημά τους παρά τις καθημερινές αντιξοότητες, κοντά στον Χριστό καθώς και στην μητέρα Ορθόδοξη Εκκλησία μας στην οποία πρέπει να προσφεύγουν καθημερινώς με ικεσίες για να αντλούν κουράγιο και δύναμη. Να μην αφήσουν τέλος τα υψηλά ιδανικά της Πατρίδας μας αλλά ούτε και την πίστη τους στον Τριαδικό Θεό.
Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: