e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Κίεβο: Χριστούγεννα 2022, με το νέο ημερολόγιο, στο Σταυροπήγιο του Οικουμενικού Θρόνου


Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων με το νέο ημερολόγιο τελέστηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2022, στο εν Κιέβω Σταυροπήγιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μάλιστα δε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, το οποίο βρίσκεται κάτω από τον μεγαλώνυμο και μνημειώδη Ναό του Αγίου Ανδρέου. Ιερούργησε ο π. Βίκτωρ Μαρτινένκο.
        Την ίδια ώρα, στον μεγάλο Ναό (ήτοι του Αγίου Ανδρέου), τελέστηκε Αρχιερατική Λειτουργία επί τη Κυριακή των Προπατόρων, με το ιουλιανό ημερολόγιο που ισχύει στην Ουκρανία, προεστώτος του Θεοφ. Επισκόπου Κομάνων κ. Μιχαήλ (Ανισένκο). 



























Δεν υπάρχουν σχόλια: