e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Ζάκυνθος: Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγιο Διονύσιο, 400 χρόνια μετά την κοίμησή Του (+17.12.1622)

Πρωί 17ης Δεκεμβρίου 2022, 400 ολόκληρα χρόνια από την 17η Δεκεμβρίου του 1622, οπότε ο Άγιος Διονύσιος διέβη στην Θριαμβεύουσα Εκκλησία και ήδη τιμάται ως Άγιος, διακρινόμενος μάλιστα για την άνευ όρων και ορίων Συγχωρητικότητα και την υποδειγματική Ανεξικακία Του. 

Στο λαμπροστόλιστο και ηλιόλουστο Καθολικό της εν τη πόλει της Ζακύνθου Μονής Του τελέστηκε λαμπρότατο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προέστη ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, φιλοζακυνθινός παλαιόθεν, ευλαβούμενος πολύ τον Άγιο Διονύσιο, εκ προσώπου μάλιστα της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Τον συλλειτουργό οικείο Ποιμενάρχη, Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, πλαισίωσαν συλλειτουργούντες οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Ζάμπιας κ. Ιωάννης, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων και ο Θεοφ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος - Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

[Φωτογραφίες: Ιωάννης Καμπιώτης]























































Δεν υπάρχουν σχόλια: