e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος για τα Χριστούγεννα 2022 [+video]

 

Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Γ Ε Ν Ν Α 2 0 2 2

Θεοφιλεστάτους Επισκόπους, Ευλαβεστάτους Ιερατικώς Προϊσταµένους, Αξιότ.Προέδρους και Εντιµ. Μέλη των Διοικ. Συµβουλίων, Εντιµολ. Άρχοντες του Οικουµενικού Πατριαρχείου, Φιλοπτώχους Αδελφότητες, Διδασκάλους, Διδασκάλισσες, Μαθητές και Μαθήτριες, Νεολαία των Κοινοτήτων και άπαν το ευλαβές πλήρωµα της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Καναδά

«Χριστός επί γης»

Εγκύκλιος Χριστουγέννων 2022 Μητροπολίτου Σουηδίας Κλεόπα [gr-en]


Εξοχώτατοι και Εντιμότατοι Άρχοντες,
Σεβαστοί Πατέρες,
Μέλη και φίλοι της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας,

Μήνυμα Χριστουγέννων 2022 Μητροπολίτου Ζάμπιας κ. Ιωάννου

«Nύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια!»

(Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, Δ. Σολωμός)

Συνηθίζουμε να λέμε πως τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε το γεγονός ότι ο Θεός γίνεται άνθρωπος και τούτο ακριβώς είναι το θαύμα της νύχτας των Χριστουγέννων, κατά πως λέει άλλωστε και ο Εθνικός μας Ποιητής, ο άγιος της νεοελληνικής Ποίησης, ο μέγας Διονύσιος Σολωμός. Όμως, ακόμη και για εμάς που θέλουμε να λεγόμαστε Χριστιανοί, πολλές φορές αυτό είναι μια διαπίστωση κενή περιεχομένου, αφού «γιορτάζουμε», τελικά, τα Χριστούγεννα χωρίς τον Χριστό, αλλά και χωρίς τον άνθρωπο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για τα Χριστούγεννα 2022

Πρός

Τόν Ἱερό Κλῆρο, τίς Μοναχικές Ἀδελφότητες καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Κρήτης

Ἀγαπητά μου παιδιά,

«Ἐπεφάνη ἡ χάρις τοῦ Θεοῦ ἡ σωτήριος πᾶσιν ἀνθρώποις» (Τίτ. 2, 11). «Θεός ἐφανερώθη ἐν σαρκί» (Α΄Τιμ. 3,16). Αὐτή εἶναι ἡ οὐσία καί τό νόημα τῆς μεγάλης αὐτῆς ἡμέρας τῶν Χριστουγέννων, κατά τήν ὁποία ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας ἑορτάζει τήν κατά σάρκα γέννηση τοῦ Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ ἀπό τήν Ὑπεραγία Θεοτόκο, στό σπήλαιο τῆς Βηθλεέμ, ἐπί Καίσαρος Αὐγούστου.

Εκκλησιασμός των μαθητών του Γυμνασίου Βανάτου εν όψει Χριστουγέννων


Εν όψει της μεγάλης και κοσμοχαρμόσυνης εορτής των Θείων Γενεθλίων, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, για να εκκλησιασθούν και κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων οι μαθητές της περιοχής μας. Προσήλθαν μόνον οι μαθητές του Γυμνασίου. Οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου δεν εκκλησιάσθησαν. 
        Ιερούργησε ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ενώ έψαλε ο κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης. Σε σύντομη ομιλία ο Εφημέριος ευχήθηκε στα παιδιά να εμπεδώσουν την Ειρήνη που φέρνει στον κόσμο η Ενανθρώπιση του Θεού, ειρήνη διάχυτη, μέσα τους, στις διαπροσωπικές σχέσεις τους, αλλά κυρίως με τον Θεό, τονίζοντας ότι έτσι και μόνον έτσι τελεσφορεί η κάθοδος του Θεού στη γη και προοδεύουν οι κοινωνίες μας!

Αγιαστική και κατηχητική εκδήλωση εν όψει των Χριστουγέννων στον Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου

“Έλα στη φάτνη μας, Χριστέ να γεννηθείς, στο λίκνο της καρδιάς μας Συ, γλυκά ν’ αναπαυθείς!

Στα πλαίσια της Πνευματικής μας προετοιμασίας για να εορτάσουμε ιεροπρεπώς το μέγα και κοσμοσωτήριο γεγονός της Θείας ενανθρωπήσεως, το γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού, στην ενορία μας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 20022, είχαμε μια Αγιαστική και ταυτόχρονα Κατηχητική ευκαιρία. Στον επίκαιρα στολισμένο Ιερό Ναό μας με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Αθανασίου και την φιλάδελφη παρουσία των Αιδεσιμοτάτων π. Αυγερινού Τσουκαλά και π. Παναγιώτου Κλουκίνα, καθώς επίσης και του οικείου εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα, τελέσθηκε όπως κάθε χρόνο αυτή την περίοδο του Σαρανταημέρου, το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου. Το Ιερό Ευχέλαιο, αλλά και τα άλλα έξι Ιερά Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας είναι τα μόνα θεραπευτικά μέσα, για να βρει ο κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός την ψυχική και σωματική του θεραπεία. Είναι η οδός, που μας οδηγεί στο Πανάγιο Πνεύμα. Είναι η ενέργεια του Παναγίου Πνεύματος. Είναι ο μόνος δρόμος, για να φθάσουμε στον αγιασμό και στην σωτηρία της ψυχής μας.

Ο Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ για τα Χριστούγεννα 2022

Εγκύκλιος Χριστουγέννων 2022

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πισιδίας κ. Ιώβ,

Υπερτίμου και Εξάρχου Σίδης και Ατταλείας

Προς τον ευλαβή κλήρο και τον ευσεβή λαό

της Ιεράς Μητροπόλεως Πισιδίας

Προσφιλείς πατέρες, αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,