e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Northcote Βικτώριας: Η Πανήγυρις του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Sunshine

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Northcote στη Βικτώρια η εορτή του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων αποτέλεσε ο φερώνυμος Ιερός Ναός στο προάστιο Sunshine της Μελβούρνης, όπου ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, εκπροσωπώντας τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, την παραμονή της εορτής, και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, την κυριώνυμο ημέρα.

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχε ο π. Θεολόγος Παπαλεβιζάκης από την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου Ρεθύμνης, που αυτές τις ημέρες επισκέπτεται την Αυστραλία, ενώ το Αναλόγιο διηκόνησε ο π. Παλλάδιος, μοναχός της ιεράς Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Κατά τον Εσπερινό, τον θείο λόγο, κατά παράκληση του Θεοφιλεστάτου κ. Ευμενίου, κήρυξε ο π. Θεολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ενάρετη ζωή του Αγίου Αντωνίου και ιδιαίτερα στην ταπείνωσή του.

Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Κερασούντος διαβίβασε στο εκκλησίασμα τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον βίο του τιμώμενου Αγίου, παρομοιάζοντας αυτόν με μαγνήτη. Όπως εξήγησε, ενώ ο Άγιος Αντώνιος βρισκόταν στην έρημο και μολονότι δεν ήταν πασίγνωστος και μορφωμένος, εντούτοις οι άνθρωποι τον αναζητούσαν και τον έβρισκαν, ζητώντας από εκείνον καθοδήγηση και συμβουλές. Ο Θεοφιλέστατος επισήμανε πως αυτό καταδεικνύει την αξία που έχει το παράδειγμα της ζωής κάποιου, προκειμένου να επηρεάζει και να αλλάζει τις ζωές των άλλων. «Πρέπει να ομολογούμε τον Χριστό με τη ζωή και τη στάση μας», υπογράμμισε, «και όχι μόνο με το στόμα και τη γλώσσα».

Περισσότερες φωτογραφίες:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: