e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Αργάσι Ζακύνθου, Σταυροπροσκυνήσεως '23, η τελευταία Λειτουργία του Εφημερίου


Το πρωί της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, 19 Μαρτίου 2023, ο 51χρονος Οικονόμος Σταυροφόρος Παναγιώτης Πόθος ιερούργησε κανονικά και κατά τάξιν στον Ναό του Αγίου Ευσταθίου Αργασίου Ζακύνθου. Αφ' εσπέρας έκανε και τον Εσπερινό. Μετά τη κυριακάτικη Λειτουργία, το μεσημεριανό φαγητό και μια σύντομη βόλτα με την οικογένειά του, με το αυτοκίνητο, μόλις επέστρεψαν στο σπίτι για ξεκούραση, όλως αιφνιδίως ο π. Παναγιώτης παρέδωσε το πνεύμα στον Δημιουργό του. 
        Οι φωτογραφίες προέρχονται από φίλους του διαδικτύου και αποτυπώνουν τον αλησμόνητο Ιερέα στον τελευταίο επί γης Εσπερινό, στην ύστατη θεία Λειτουργία. Προσευχόμαστε να του ανατεθούν σχετικά λειτουργικά καθήκοντα και στο επουράνιο Θυσιαστήριο, πλάι στον Θρόνο της θείας Μεγαλειότητας!

"Ώσπερ επί της γης εν τη Εκκλησία Σου λειτουργόν αυτόν κατέστησας, ούτω και εν τω ουρανίω Σου Θυσιαστηρίω ανάδειξον, Κύριε!"








 

Δεν υπάρχουν σχόλια: