e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Νέοι του Βανάτου διαβάζουν το Ευαγγέλιο στον Εσπερινό της Αγάπης 2023 [video]


Εσπέρας Κυριακής Πάσχα, 16 Απριλίου 2023, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, ο Εσπερινός της Αγάπης.
    Το ιερό ευαγγελικό ανάγνωσμα των Εσπερίων ("Ούσης οψίας..."), πλην των Ιερέων, απέδωσαν τέσσερις νέοι της Ενορίας, οι οποίοι υπήρξαν παλαιότερα Παιδιά του Ιερού Βήματος και τώρα είναι είτε φοιτητές, είτε τελειόφοιτοι Λυκείου. 
    Πιο συγκεκριμένα ανέγνωσαν: Ο Κωνσταντίνος Μπουργάνης στα αγγλικά, ο Διονύσιος Κοντονής στα γερμανικά, ο Σπυρίδων Δρογγίτης στα γαλλικά και ο Σπυρίδων Κοντονής στα νεοελληνικά. 
     Στο τέλος, ο Εφημέριος, π. Π. Κ., συνεχάρη τους νέους για τη συμμετοχή τους κι επέδωσε ειδικό δώρο ευχαριστίας στον καθένα από αυτούς. 
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των νέων προεγκρίθηκε ευλογητικώς και μετά χαράς από τον οικείο Μητροπολίτη, Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει (δηλ. ανάγνωση ευαγγελικής περικοπής από λαϊκούς) στη Ζάκυνθο, παρότι αυτό συμβαίνει σε άλλες Μητροπόλεις ως προς τον Εσπερινό της Αγάπης, ούτως ώστε να δια-δηλώνεται και δι' αυτού του τρόπου ότι το μήνυμα του Ευαγγελίου και της Αναστάσεως αφορά σε όλες τις φυλές της γης και γλώσσες.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:









Δεν υπάρχουν σχόλια: