e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Αγρυπνία στην Παναγούλα Βανάτου για την Απόδοση της Αναστάσεως (23.5.23, 8 μμ)


Ανακοινώνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι, στο πλαίσιο της Αποδόσεως της παμμέγιστης Εορτής της Αναστάσεως (24.5.2023), θα πραγματοποιηθεί αποβραδίς, δηλαδή το βράδυ της 23ης Μαΐου 2023, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, εόρτια Αγρυπνία για να "αποχαιρετίσουμε" για φέτος το "Χριστός Ανέστη", αν και κάθε μέρα της λειτουργικής / λατρευτικής ζωής μας χρειάζεται να είναι αναστάσιμη! 

Έτσι, την ερχόμενη Τρίτη, 23 Μαΐου, ώρα 8 το βράδυ, θα ψαλούν κατ' αρχήν όλα τα μεγαλόπνοα Αναστάσιμα και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την επίσημη Θεία Λειτουργία. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Την Ομιλία της Αγρυπνίας έχει αναλάβει ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας και εκπαιδευτικός, με θέμα: "Η Χαρά και η Χάρη της Αναστάσεως του Χριστού, καθημερινή ανα-ζωογόνηση της λυπημένης εποχή μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: