e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Άμμος Ζακύνθου: Εόρτιος Εσπερινός του Αγ. Νεομάρτυρος Θεοφίλου στον Ναό της Φανερωμένης [photos-video]


Εόρτιος Εσπερινός εψάλη απόψε, Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, στον πανηγυρίζοντα τον Άγιο Νεομάρτυρα Θεόφιλο τον Ζακύνθιο Ναό της Φανερωμένης, στον Άμμο Ζακύνθου, όπου η γενέθλια γειτονιά του τιμωμένου νεαρού Μάρτυρα. 

Ο άξιος Εφημέριος, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κονίδης και οι πολύτιμοι συνεργάτες του, είχαν κάνει το παν δυνατόν για την ευπρέπεια και καλλιέπεια του περικαλλούς Ναού. 

Την ομιλία των Εσπερίων έκανε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερθείς συνοπτικά τόσο στο συναξάρι του Νεομάρτυρος, όσο και ότι ο 18χρονος αυτός νέος μπορεί να αποτελέσει τον στερρό προστάτη και φωτεινό σηματοδότη κάθε παιδιού της σύγχρονης Ζακύνθου.

Πλην των ανωτέρω, έλαβαν μέρος, από πλευράς ιερατικής, ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Δημόπουλος, ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κεφαλληνός, ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Μαρούδας (Ζακύνθιος εκ Μαρουσίου) και ο Πρεσβύτερος Διονύσιος Πομόνης.

[Φωτογραφίες - βίντεο: Ιωάννης Καμπιώτης]














































Δεν υπάρχουν σχόλια: