e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Καληπάδος Ζακύνθου: Αρχιερατικός Εσπερινός Θείας Μεταμορφώσεως - Οικονόμος Σταυροφόρος ο π. Κωνσταντίνος Κόκλας


Το εσπέρας της παραμονής της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, 5 Αυγούστου 2023, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ναό του χωριού Καληπάδος Ζακύνθου, εψάλη Αρχιερατικός Εσπερινός της μεγάλης δεσποτικής Εορτής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄.
        Κατά την διάρκεια του Εσπερινού έλαβε χώραν η χειροθεσία του Εφημερίου της Ενορίας, π. Κωνσταντίνου Κόκλα, σε Οικονόμο Σταυροφόρο. Ο τελέσας την Χειροθεσία Ποιμενάρχης επαίνεσε τον νέο οφικιούχο, ότι μες από δυσκολίες της υγείας του, με την ταπεινοφροσύνη, την υπομονή και την επιμονή του, ξεπερνά τα προβλήματα και διακρίνεται ως ένας καλός και ενάρεπος και ιεροπρεπής Κληρικός της Μητροπόλεώς μας, άξιος να επιβραβευτεί δεόντως.
        Αναθέσει του Μητροπολίτου, το κήρυγμα της εορτής έκανε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος -δι' ολίγων- αναφέρθηκε στο υπερφυές γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τονίζοντας ότι αποτελεί παράθυρο προς το μέλλον μας, θέαση της Βασιλείας του Θεού, προεικονισμό της θέωσής μας. Τέλος, εκ μέρους του Ιερατείου, ο ομιλητής ευχαρίστησε τον Σεβ. Ζακύνθου για την τιμή που επιδαψίλευσε στον αγαπητό αδελφό και αγωνιστή της ζωής, Εφημέριο Καληπάδου, π. Κωνσταντίνο Κόκλα.
        Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ακολούθως προσέφερε νηστίσιμα κεράσματα στο αίθριο του Ναού.
[Φωτογραφίες: Σπύρος Δρογγίτης]





















































Δεν υπάρχουν σχόλια: