e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος εξελέγη Επίσκοπος Ταλαντίου

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνεδριάζουσα σήμερα στο Συνοδικό Μέγαρο, εξέλεξε Επίσκοπο Ταλαντίου τον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Καραγεώργο, πρώην Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, εσχάτως δε υπηρετούντα στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ο Εψηφισμένος βοηθός Επίσκοπος έλαβε 57 κανονικές ψήφους.

Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος (κατά κόσμον Βασίλειος) Καραγεώργος γεννήθηκε το 1971 στο Αγρίνιο. Γόνος πολύτεκνης οικογένειας. Απόφοιτος του 1ου Λυκείου Αγρινίου. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στην Θεολογική Σχολή Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας του ίδιου Πανεπιστημίου.
        Χειροτονήθηκε Διάκονος την 6η Δεκεμβρίου 1998 υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Θεοκλήτου και την 31η Μαῒου 1999 υπό του ιδίου Μητροπολίτου στον βαθμό του Πρεσβυτέρου. Υπηρέτησε στις ενορίες Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Ηλία Σταμνάς και Αγίου Βασιλείου Ελαιοφύτου.
        Την 25η Νοεμβρίου 2005 προχειρίσθηκε σε Αρχιμανδρίτη υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά και διορίσθηκε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως. Το 2012 διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος.
        Ήταν μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων. Εκπροσώπησε την Ιερά Μητρόπολη σε πολλά Συνέδρια της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επίσης, διετέλεσε παραγωγός Ραδιοφωνικών Εκπομπών του τοπικού Εκκλησιαστικού Ραδιοφωνικού Σταθμού, Διευθυντής του Περιοδικού της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», ενώ δημοσίευσε άρθρα στον τοπικό Τύπο.
        Από το 2006 έως τον Φεβρουοάριο του 2023 ήταν Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
        Από τον Μάρτιο του 2023 μετετέθη στη Ιερά Αρχιπεισκοπή Αθηνών ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων.
        Τυγχάνει αδελφός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: