e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Διαγωνισμός μαθητικών βίντεο: «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας σε συνεργασία με την Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, «ενώνουν δυνάμεις» για τη διοργάνωση μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022».

Το βασικό θεματικό πεδίο για τους μαθητές της δευτέρας και της τρίτης Γυμνασίου είναι η ανάλυση και η εμβάθυνση στο ζήτημα των Χριστιανικών ριζών και του ελληνικού πολιτισμού στη Μικρά Ασία και τον Πόντο. Οι μαθητές θα κληθούν να εστιάσουν στα παραπάνω θέματα μέσα από τη δημιουργία ενός βίντεο.

Οι μαθητές θα αντλήσουν έμπνευση μέσα από 4 προσωπικότητες

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την Μικρασιατική Καταστροφή, μαθητές της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν το χρόνο πίσω, να μελετήσουν ιστορικές πηγές και να αναφερθούν με «σύμμαχο» την εικόνα και τον ήχο σε ζητήματα επίκαιρα μέχρι και τις μέρες μας.

«Οδηγός» σ’ αυτή την προσπάθεια θα αποτελέσουν τέσσερις προσωπικότητες και συγκεκριμένα ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, η Αγία Ελένη εκ Σινώπης, ο Ηλίας Βενέζης και ο Φίλωνας Κτενίδης.

Τα βίντεο των μαθητών δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα έξι λεπτά, ενώ όσοι θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να το πράξουν μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου του 2024.



Δεν υπάρχουν σχόλια: