e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Βανάτο Ζακύνθου: Λαμπρή εορτή Αγίας Βαρβάρας, Γιάτρισσας των Ζακυνθίων

Πρωί Δευτέρας, 4ης Δεκεμβρίου 2023, στον εορτάζοντα Ναό της Παναγούλας Βανάτου, όπου υπάρχει παλαιόθεν περίπυστη Εικόνα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, τιμώντας την πανεύφημη μνήμη Της, με λαμπρή Ευχαριστιακή Σύναξη, αναθυμούμενοι συνάμα την σωτηρία της νήσου Ζακύνθου από την θανατερή επιδημία της Βλογιάς, το 1628. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ επίκαιρη, λόγω της Πανδημίας του καιρού μας. 
   Ιερούργησε και ομίλησε προς εκκλησίασμα ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. Τον πλαισίωσαν από του ψαλτηρίου, μάλιστα δε κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος, οι Ιεροψάλτες κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Δημήτριος Κάνδηλας και Σπυρίδων Σαρατσένος. 
    Έγιναν Αρτοκλασίες -προσφορές Ενοριτών- κι ευλογήθηκαν τα Κόλλυβα της Αγίας Αθληφόρου (γνωστά ως "πανηγύρι"), τα οποία επιμελήθηκε ιδίαις χερσί -όπως κάθε χρόνο-, ο κ. Διονύσιος Κοντονής-Ζέπος, διαπρεπής σεφ της περιοχής.

































Δεν υπάρχουν σχόλια: